lørdag 18. februar 2012

"Food Matters" anbefaling av dokumentar

  At det er en sammenheng mellom helse og kosthold hersker det ingen tvil om. At mat enten kan gjøre deg frisk eller syk er kontroversielt å si, men samtidig er det ikke usant. Jeg tror mange begynner å bli mer kritiske, og er i ferd med å gjennomskue at vi ofte blir ofre i et forbrukersamfunn der mange aktører først og fremst har økomiske interresser i oss. Idag er det få instanser i samfunnet som ene og alene bryr seg om vår velvære og helse, og det burde være urovekkende for de fleste! 





Jeg ønsker å være med å bevisstgjøre og få folk til å ta seg selv og andre så seriøst, at de tenker både en og to ganger før de velger, for vår helse og livskvalitet er avhengig av at valgene er gjennomtenkte! Det er lov å nullstille seg og tenke nytt om hva man ønsker for seg selv og andre. Å ha et bevisst forhold til helse og kosthold behøver man ikke å gjøre til noe hysterisk, det er rom for å gjøre de usunne valgene en sjelden gang, så lenge man er klar over at det man putter i seg har en konsekvens (selvom den ikke burde bety noe den ene gangen). 

Dokumentaren "Food Matters" er kontroversiell og tar nok manipulativ teknikk i bruk i sin framstilling, men den er verdt å se likevel. Her møter du et knippe mennesker som er kritiske til legemiddelindustrien, og at det faktum at det finnes en pille for det meste i dag. De derimot, tror på at kroppen kan helbrede seg selv ved hjelp av de vitaminene og mineralene som finnes i mat. Det er noe jeg er uenig i som blir sagt, og det er når de sier noe om at all mat mister næringen når den kokes/varmebehandles, det er ikke alltid sant mener jeg. Samtidig sier den ultimate supermatguru David Wolfe noe i den sammenhengen jeg tror på, og det er at ved å ha en diett som inneholder delvis rå mat/raw food, vil man forebygge en eventuell  negativ konsekvens av å bare spise kokt eller varmebehandlet. I fare for å begynne å kjede dere stopper jeg her for nå. I bildet nedenfor må dere trykke dere videre fra denne siden og inn på youtube før videoen kan vises. Kom gjerne med responser om hva dere synes. 





Ha en deilig helg!

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar