torsdag 1. mars 2012

Enkel, raw frukt- tallerken til lunsj

Det skal ikke så mye til verken økonomisk eller tidsmessig, å lage seg en mettende og næringsrik lunsj. Min mann som er en utrolig aktiv gutt, hadde ikke blitt mett av denne, men jeg ble stappmett! Jeg husker tilbake til mine år i Australia hvor det er vanlig å spise varmlunsj hver dag, det slo aldri feil at jeg ble trøtt og sigen kl.13, altså det er for tidlig på dagen! Varm mat med kjøtt og ris, etc inneholder mye karbohydrater og fett, og gjør at blodsukkeret stiger til himmels, og kroppen må bruke mye energi på å fordøye maten. Ved å spise en lett og næringsrik lunsj, vil næringsstoffene bli raskt tatt opp av kroppen og generere energi ut i hver eneste dyrebare celle, den nyvunnende energien kan du bruke til å konsentrere deg om jobb og viktige gjøremål utover av dagen. Regnestykket er enkelt; varm og "tung" mat tar energi, frisk og lett mat gir energi, og ikke minst velvære!


Innhold:

Kiwi: Blant annet rik på C-vitaminer, som blant annet hjelper kroppen å utvikle resistans mot infeksjoner, og bekjemper grobunn for frie radikaler. Inneholder vitamin A,E og K og antioksidanter som foreksempel beta- karoten. Omega 3- fettsyrer som kan redusere risikoen for hjertesykdommer og slag, og kan også hindre utvikling av blant annet autisme og ADHD.
Eple: Inneholder lite kalorier, ingen mettet fett eller kolesterol. Er rik på kostfiber, som hjelper kroppen i å hindre opptaket av dårlig kolesterol. Inneholder også blant annet også Vitamin C og beta- karoten.
Banan: Inneholder potassium, magnesium, kobber, vitamin C, og vitamin B-6 som blant annet spiller en viktig rolle i behandling av nervesykdommer.
Kantilope-melon: Stappfull av Vitamin A og C. Er også en god kilde til fiber, niacin, Vitamin B-6, potassium og folat.
Økologisk peanøttsmør: Er en god kilde til proteiner, og nesten hele spekteret av mineraler med ekstremt høye nivåer av magnesium og kobber, også god kilde til blant annet potassium, jern og sink. Peanøtter er blant annet godt for hjerne- helse og blodsirkulasjon.
Kanel: Inneholder blant annet kalsium, jern og fiber og endel vitamin C og K. Kanel har blitt brukt i tradisjonell medisin mot fordøyelsesproblemer, oppblåste mager og diaré. 
Grovt kokosmel: Kokos er mitt yndlingsprodukt i hele verden. Mer informasjon kommer!
Gojibær: Næringsrik supermat. Les mer her.


Hvorfor skulle du ikke spise en slik enkel og god lunsj, som metter og nærer kroppen din? Nøkkelen til velvære er å behandle seg selv og sin kropp med respekt, i alle ledd!

Du er dyrebar!



2 Kommentarer:

Benedikte

Så fin blogg du har! :) Her må jeg bli følger!
Og lunsjen så super god ut! :) namnam!

Be kind to yourself

Tusen takk skal du ha, og ligeså! Jeg må følge din også! God helg :)

Legg inn en kommentar