mandag 5. mars 2012

Sannheten om palmeolje-industrien!

Indonesia har mistet 46% av sin regnskog siden 1950 på grunn av palmeoljeindustrien. 


Den siste tiden har jeg lest endel om oljer, og folk flest er dessverre uvitende om den negative effekten mange oljer på markedet har på vår helse og vårt miljø. Et eksempel her er palmeoljen som kom på markedet etter 2. verdenskrig, som matvareprodusenter inkluderer i mye prosessert og ferdigpakket mat vi får kjøpt på butikken. Det er slik at vi som forbrukere også vet altfor lite om palmeoljens opphav, at for å utvinne den, brenner produsenter ned regnskogen og forurenser i de områdene de er i. Frøken Bittersøt er en blogger som er svært opptatt av dette, og hun har skrevet mye interressant om dette temaet. Hun har selv bodd i Asia og opplevd grusomhetene på kroppen. Les hva hun skriver her. Miljøaspektet her er god nok grunn i seg selv til å være med å boikotte palmeoljeindustrien.


Palmeoljen er en av mange oljer som allerede har harsknet og blitt raffinert før vi spiser den. Enzymene som brukes for å bryte ned maten blir derfor skadet, og dermed ødelegger det ikke bare for fordøyelsen, men også for den viktige hormonproduksjonen i kjertlene, immunitet og generell celle-utvikling. Dette fører til en større risiko for en rekke sykdommer som blodpropp, inflammasjon, svekket immunitet, for tidlig aldring, overvekt og kreft.

Sjekk palmeoljeguiden som er lagt ut på den anbefalte bloggen, listen er overraskende lang over mat og hudprodukter, etc som inneholder palmeoljen, se om du kan være med å gjøre noen personlige forandringer.



0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar