søndag 11. mars 2012

Sunn og kremete Thai-suppe med spirer og økologisk laks


Denne oppskriften er så lett og god, og har blitt en av våre hverdagsklassikere og en av mine desidert favoritter. Jeg vet at i en aktiv hverdag kan det være utfordrende nok å være kreativ med middagsmenyen, så derfor er det verdt å dele enkle, men gode middagstips på bloggen, som foreksempel denne!

Oppskrift (3 porsjoner):
  • 2 ss peanøttolje
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 boks økologisk kokosmelk
  • 3 dl vann
  • 1 paprika
  • 1 bunt vårløk, hakket opp
  • 1 boks vannkastanjer
  • 1 boks bambusskudd
  • 1/2 løk
  • 2 ss hakket ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss curry paste
  • 2 stk økologisk laksefiléter
  • 1 neve med økologiske mungbønnespirer
Framgangsmåte:
Finhakk løk, hvitløk og ingefær, og fres på høy varme sammen med curry pastaen, peanøttoljen og 2 ss fiskesaus i en kasserolle i 3 minutter. Sett på middels varme, hell over kokosmelk og vann og rør om. Ha i opphakket laksefiléter i terninger, og hakket vårløk og paprika. Laksefilétene skal ikke være stekt på forhånd, de blir kokt på 5 minutter i suppen og trekker til seg smaken fra suppen. La suppen koke på svak varme i 8 minutter. Det er viktig at det ikke blir for lenge for at grønnsakene skal holdes smaksrike og crunchy. Ha i vannkastanjer og bambusskudd tilslutt og kok i 2 minutter til.  Hell over i en dyp tallerken og strø over en neve med mungbønnespirer!

Mungbønnespirene har jeg grodd selv på kjøkkenet. Jeg grodde de i en egen spirekasse over 2 dager, skikkelig enkelt! De er rike på Vitamin A, B, C og E, og har i tillegg mineraler som kalsium, jern og potassium. Spiring er så bra. I den tidlige prosessen i de første dagene etter de har begynt å spire har de et vanvittig høyt næringsinnhold. Mer om det senere! De er skikkelig crunchy og gode, og jeg bruker de i supper, salater, som pålegg, etc.

Vi spiser ikke ris til og savner det heller ikke fordi det er så mye mat og smak i den for seg selv. Denne retten passer godt inn i et lavkarbo- kosthold. Generelt sett unngår jeg for det meste ris fordi det er full av stivelse, nærmere sagt raske karbohydrater. Risen gjør oss derfor tunge i magen fordi den er vanskelig å fordøye.


Smaker himmelsk! Nyt...

1 Comment:

Benedicte Sofie

Så utrolig deilig. Kan nesten lukte krydderene :)

Legg inn en kommentar