torsdag 8. mars 2012

Supre fakta om Chiafrø


Jeg er helt klart begeistret for chiafrø og har spist de mye i perioder! En spiseskje med chiafrø har like mye fiber i seg som en bolle med havregryn. Det høye fiber- innholdet promoterer en jevn strøm av energi gjennom dagen og gir en god metthetsfølelse over noen timer, og egner seg derfor for deg som vil gå ned i vekt. Frøene inneholder også benstyrkende kalsium og hjertesunn omega 3- fettsyrer som hjelper å bygge en smidig muskelmasse. Det er også en rik kilde til jern, som mange damer får for lite av! Ikke nok med det, men det er en fullverdig proteinkilde med et innhold av alle 8 aminosyrene, og perfekt for vegetarianere. Antioksidantene i Chia bekjemper frie radikaler og promoterer generelt god velvære.

Chiafrø for gravide er topp! Det høye fiberinnholdet er bra for fordøyelsen, og hjelper mot treg mage som gravide ofte er utsatt for. Omega 3 legger til rette for en god gjennomstrøm av blodet slik at oksygen og næring blir optimalt fordelt mellom mor og barn.

Babyer kan få chiafrø i det de begynner med fast føde. Frøene er milde, og du vet at ved å gi dem litt av de, er de sikret et solid inntak av fiber, proteiner, Omega 3 og antioksidanter. På grunn av uvitenhet ga ikke jeg min datter dette når hun først begynte å spise, og har vel ikke vært så flink å gi henne dette senere heller, men det er noe jeg skal jobbe med!

Det geniale er at chiafrø har ingen smak eller lukt, og kan brukes i nesten hva som helst: i knekkebrød, brød, smoothies, grøt, frokostblandinger, kaker, you name it!
PS: De må bløtlegges 1 time før de benyttes, de vil da svelle til over dobbel dose, og få en gelé-aktig konsistens.


Økologiske chiafrø kan du få tak i på helsekost. Du kan også kjøpe de for en ganske billig penge på iherb.com, og hvis du bruker min rabattkode PED976, får du $5 i rabatt ved første bestilling!

Ta vare på din fine kropp!

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar